• Completed Addition Exterior
  • New Addition Construction
  • New Addition Construction
  • Completed Addition Interior


About this project:

A test driver for a major auto company in Detroit, Michigan, with a passion for interior design, wanted to add a new living room to his house. Located in the rolling hills of Oakland Township, the objective for the addition was to take advantage of the landscape and country view, but keep the new room proportional with the existing structure.

By working with the client, Ekocite Architecture delivered a new room designed with energy-efficient windows to let in both the sunlight and views of the natural landscape. Whether it’s enjoying the morning sun from the east, or watching a fire in the fireplace at night, the design of this room offers it all.

Included in the project:

  • Living room designed to take advantage of the countryside and morning sun.
  • Built-in cabinets and shelf space.
  • Fireplace with an inset for a flat screen television.
  • Coffered ceiling for added visual effect.
  • Room for an interior designer to create a visual experience.

Do you have a similar project in mind? Let us know. We’d love to start a conversation.


Oakland Township, Michigan

Printer-friendly download